02

Νοε 23

To Gov.gr Wallet τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη Ιουλίου 2022 δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο, ενώ το επόμενο 6μηνο αναμένεται να προστεθούν σε αυτό η άδεια κυκλοφορίας του εκάστοτε οχήματος, το διαβατήριο, οι ηλεκτρονικές κλήσεις τροχαίων παραβάσεων, καθώς και ο ηλεκτρονικός τρόπος πληρωμής τους.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ανακοίνωσε πως προς το παρόν εκκρεμούν κάποιες νομικές διαδικασίες για το συγκεκριμένο βήμα στο ψηφιακό wallet, ενώ το τεχνικό κομμάτι πηγαίνει πολύ γρήγορα. Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως το νέο Gov.gr Wallet θα είναι ένας σύνδεσμος μεταξύ των πολιτών και πολλών υπηρεσιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ενώ θα διαθέτει και ηλεκτρονικές κλήσεις και πληρωμές.

Στο μεταξύ, επεσήμανε ότι έρχονται και οι ηλεκτρονικές κλήσεις και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα απλοποιηθεί η διαδικασία σχετικά με τις κλήσεις. «Είναι ένα πλάνο ενός ευρύτερου σχεδίου για ψηφιοποίηση και αυτών των διαδικασιών. Και θα κόβονται ηλεκτρονικά οι κλήσεις και θα πληρώνονται ηλεκτρονικά».

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στη νέα έκδοση του gov.gr, η παρουσίαση της οποίας θα γίνει σε 15 μέρες. «Πλέον με τις παραπάνω από τις 1.600 υπηρεσίες δεν είναι βέβαιο ότι ξέρουμε τι θέλουμε ή ακόμη κι αν ξέρουμε αν θα το βρούμε διότι έχει μεγαλώσει πολύ ο κατάλογος των υπηρεσιών. Με έναν ψηφιακό βοηθό θα περιγράφουμε ή θα εκφωνούμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε και θα μας απαντά είτε γράφοντας, είτε μετατρέποντας το κείμενο σε φωνή». 

    

Για πληροφορίες και ραντεβού :

☎️ 10611 ή 2751.101.111
Καθημ. 08.00-18.00 & Σάβ. 08.00-15:00
και στη διάθεσή σας ηλεκτρονικά στο mail μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook-Ιnstagram